top of page

Historia

DSC_0627dMÄÄ.jpg

När en ingenjör och en socionom, som egentligen bara vill konstruera och bygga saker, 2018 ska bygga ett orangeri i den enes trädgård, inventeras marknaden noggrant. Vi slås av avsaknaden av detaljrikedom i alla tillgängliga konstruktioner. Detta beror, som vi ser det, mycket av den gängse metoden att använda extruderad aluminium. Denna metod är ekonomiskt och viktmässigt fördelaktig, men ger ett tvådimensionellt uttryck. Vi byggde därför vårt eget orangeri från grunden och bestämde oss för att börja konstruera mer estetiska trädgårdskonstruktioner.

Efter några år av förarbete, spånande och ritningsarbete står nu våra första produkter färdiga för visning och försäljning. Vi är stolta över att de finns i flera och variabla storlekar, i flera ytbehandlingar, samt med flera olika ben eller markanslutningar. Möjligheterna att skapa helt unika designer är många.

Ströö Garden Designs är ett företag startat 2022, som fram tills nu uteslutande arbetat med design och att hitta rätt leverantörer i Sverige. Vi är nu i produktion och den båge vi ställde ut på Stora Trädgårdmässan i Malmö, finns till beskådande på Systrarna Lindskogs handelsträdgård, vid Löderup på Österlen. Vår Stora Båge finns på Svabesholms Kungsgård.

bottom of page